KLASSEKAMPEN ABOUT SALMON

This post is currently only available in Norwegian.

Avisen Klassekampen har en hel side i papiravisen forrige fredag som forteller at det nå er rødt lys for laksen. Det er en massiv kritikk mot en selvopptatt bransje uten omsorg for samfunnet rundt seg.

Statens bransjeorgan for saklig informsjon, Sjømatrådet er ikke tilstede med  fakta, og sannsynlighvis finnes det ikke en oppdretter som leser Klassekampen. Kanskje oppdretter Ola Braanaas ex kommunisten ute i øygapet i Solund, nå mere konvertert til Høyre. Men her gjelder det å følge med, for det er akkurat i de små kroker og cafeer i Oslo opinionen meninger dannes. Ikke med spenstige videoer fra Onkel Arne Hjeltnes med sol og glimmer ute på merdene.

Ikke slik hverdagen ser ut ifølge Klassekampen

Nettopp, Klassekampen. Produksjon av laks er ikke lenger et symbol på den hardtarbeidende oppdretter som slåss mot sin egen snarlige undergang, og forkjemper for fiskens gode liv. Han er sakte men sikkert forvandlet til en forurensende rikmanns snobb kan det se ut som. Men mange vet at uten oppdrett hadde kysten vært svart, og det ville ikke engang vært penger til lys i pærene på de små cafeer på Grunerløkka. Selv om de selger sin spesial øl dyrt.

Også Klassekampen må ha medisin for å overleve, nærmere 37 millioner i pressestøtte siste år for å kunne trykke papiravisen sin med et gjennomsnittlig opplag på 21.200 eksemplarer. Klassekampen om hvem det er som forurenser er såvidt startet, og jeg tror ikke det er oppdrettsnæringen som står spesielt utsatt til.

 

Mads

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *